Sunday, October 16, 2011

Rezeki bulan Disember

Bulan Disember tahun nie memang bulan rezeki lah....kebetulan plak tarikh lahir mama 1st Disember..bertambah bermakna lagi dgn pemberian bonus RM500 utk semua gomen servant..kemudian plak dalam berita hari ini ader lagi bantuan utk pelajar sekolah sebanyak RM100 setiap seorang...Alhamdulillah...

 Pelajar dapat RM100 bulan Disember
PENGUMUMAN agihan wang bantuan RM100 lebih awal pada Disember ini menggembirakan pelajar serta ibu bapa untuk memudahkan persediaan awal sesi baharu persekolahan 2012.


PORT DICKSON – Bayaran bantuan sebanyak RM100 kepada setiap 5.3 juta pelajar di negara ini seperti yang diumumkan pada pembentangan Bajet 2012, akan dibuat pada bulan Disember ini.
Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Mohd. Yassin berkata, Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak memberi kelonggaran supaya pembayaran itu dilakukan sebelum sesi baharu persekolahan bermula.
“Ini bermakna semua pelajar berhak untuk dapat jumlah itu tidak kira daripada kumpulan mana. Oleh kerana bajet ini untuk Januari tetapi Januari sekolah sudah bermula, kita minta ia dibayar pada bulan Disember kerana biasanya ibu bapa berbelanja bagi sesi persekolahan pada bulan ini,” katanya kepada pemberita selepas majlis bersama rakyat di Kampung Paya di sini.
Ketika membentangkan Bajet 2012 pada 7 Oktober lepas, Najib berkata, bantuan persekolahan RM100 diberi kepada semua pelajar sekolah rendah dan menengah dari Tahun 1 hingga Tingkatan 5 di seluruh negara.
Selain itu, Najib turut mengumumkan agihan baucar buku bernilai RM200 kepada semua pelajar di institusi pengajian tinggi awam dan swasta tempatan, matrikulasi serta pelajar tingkatan enam.
Muhyiddin yang juga Menteri Pelajaran berkata, bantuan itu merupakan pemberian kerajaan untuk mengurangkan bebanan ibu bapa terutamanya yang mempunyai anak ramai.
Ikuti berita selanjutnya di Kosmo! hari ini.

No comments: