Thursday, December 23, 2010

Nota jahitan Kak Azima

Sebagai usaha untuk menambahkan ilmu dalam bidang menjahit pakaian wanita,saya telah mengumpulkan sedikit demi sedikit nota jahitan yang dibeli dari Kak Azima......alhamdullilah dapat berkenalan dengan beliau kerana beliau memang tidak kedekut ilmu tau...suka berkongsi idea & ilmu coz sharing is caring..hehehe..antara beberapa set nota yang saya beli :-

ni nota baju kurung pesak gantung & baju kurung moden empire line..

Baju kurung pesak gantung dah try wat based on nota tu....tapi cuma sempat snap picture masa nak gunting kain bersama pola jer..bila dah siap terlupa plak ambik gambar..hehehe..




pola kain depan
 


ni pola baju












Sebenarnya setakat hari ini saya telah membeli 7 nota jahitan dari Kak Azima tapi hanya berkesempatan menjahit 1 sahaja pattern di atas...oopps...ader 1 lagi iaitu Blouse Bella yang mana notanyer didownload dari blog azimaDIYshop....FOC...a big thank you to u..Kak Azima...moga dimurahkan rezeki...aaamin..nanti dalam next entri saya masukkan gambar blouse Bella yang saya jahit k....wassalam

2 comments:

azima said...

salam...

tq 4 the compliment, ala nie yg ahkak segan nie :p

sy hanya menggerakkan shj, idea & pembuka jalan daripada DIA. alhamdulilah.. syukur.

Yana@Noni said...

x perlulah malu2 kak...hihihi...bukan selalu dapat pujian ikhlas ni kan...apepun saya memang salute ngan akak...:-)