Saturday, June 25, 2011

Jualan Mega Raya KAMDAR 2011

Mama pasti sekarang ni majoriti kawan-kawan menulis entri berkaitan Juara Maharaja Lawak yang menjadi milik SEPAH kan...tahniah buat mereka:-)
Apa yang mama nak citer hari ni  ialah tentang Jualan Mega Raya KAMDAR 2011 yang baru bermula....


Jadinya mama pun ambil kesempatan bersama 3 orang buah hati mama ke KAMDAR petang tadi.Sekadar melihat tawaran harga yang dikenakan....hajat di hati nak membeli sepasang dua kain cotton untuk 2 orang anak dara saya untuk dijahit baju kurung yang bakal dipakai pada  hari raya puasa nanti:-)

Akhirnya mama berkenan kat 3 pasang kain cotton nie...
Mama beli 8 1/2  meter sumenyer.....melayangler RM92.80...hehehe.Yang pink kaler tu Humaira punyer..purple kaler si Angah yang pilih untuk dirinya sendiri dan yang black kaler bunganyer purple tu tak tau lagi nak wat baju sape.Mungkin untuk 2 beradik ni jugak coz Abahnyer pilih tema HITAM untuk raya pose tahun nie...ok ke hitam...ikutkan jer la yang penting mama takkan pakai plain hitam semata-mata...macam rupa orang berkabung la pulakkan....hahaha:-)
Untuk cik Abang & Along mama belum beli kain lagi...kene beli awal2 gak nie  coz nak mintak tolong mak jahitkan bajuMelayu diorang...sori mama tak expert lagi nak jahit lagipun leceh nak wat seluar tu...:-) 

3 comments:

pizli said...

Tadi saya jalan2 dkt warta Bangi pun dah banyak jual baju kurung dan melayu siap.. Memang untuk rayala tu haha..

Yana a.k.a Noni said...

en.pizli:o ye?rindu dgn warta bangi...pernah keje kat sana ms tunggu result stpm..dah lama x jejak kaki ke sana sejak pakngah dh pindah
Putrajaya:-)

ariana's said...

Cantiknya kain2 tu..lembut je warna..
jahit sendiri ke..?akak x pandai jahit menjahit ni..kadang beli yg dah siap je..:)