Wednesday, July 06, 2011

Sambut puasa & beraya di rumah baru tahun nie

Ikut perancangan bulan 9 boleh masuk rumah baru...tup-tup pemaju call pagi tadi katanyer dah dapat CF so 16/7 ni dah boleh ambik kunci.Alhamdulillah nampak gayanyer mama & family sambut pose & raya kat rumah baru lar tahun nie.Huhuhu...apa yang merisaukan mama satu apapun tak ready ni coz bajet bulan 9 baru leh pindah kan...satu apapun mama tak beli lagi ni ha..dan yang paling membimbangkan bajet lari weh.....yer lah...nak sambut pose ... raya lagi ....lampu,kipas pun tak beli lagi..grill yang paling utama.Kang ader balik kampung raya...balik semula ke Klang clear barang dalam umah..baru haru biru.Apapun tahun ni persiapan raya ala kadar jer coz persiapan masuk umah baru yang lagi penting diutamakan.Dalam kepala nie dok pikir grill,lampu,kipas....aduuuuhai...mana nak korek duit ni ...rasanyer mama akan buat grill dulu kemudian beli lampu & kipas..yang lain-lain tu mama akan buat sikit-sikit biler ader bajet.Nak wat sume sekaligus tak cukup RM10k jer...huhuhu...mau dalam tangan kena ader paling kurang 30k..baru complete kan...sabor jer la:-)

2 comments:

pizli said...

Hmm saya dulu withdraw KWSP masa dah nak masuk rumah tu, kira legala sikit.. Hehehe..

N i e Z a said...

alhamdulillah..sonoknyer dah dapat dok umah sdri...