Friday, July 01, 2011

Berapa kos perbelanjaan untuk persiapan raya pose tahun ni?

Hrmmm...ape nak citer hari ni yek?Oklah...mama nak tanya pada sume kawan-kawan agaknyer berapa kos perbelanjaan yang korang sume plan untuk persiapan raya pose tahun ni?iisssh..isshh..mama nie..awalnyer citer pasal raya...bukan aper..baru pas blogwalking.Tengok-tengok ramai mak-mak budak cam mama ni tengah excited tayang baju raya anak-anak..ader yang dah beli ready made & ader juga yang dah siap tempahan masing-masing..oklah tu prepare awal-awal baju raya anak-anak ..nanti idakler kalut dah dekat raya kan:-)
Mama pasti mane2 yang wat bisnes biskut raya & segala jenis kerepek dah ready hantar sample & amik order...memang menjelang bulan Ramadhan & Syawal ni rezeki wat peniaga-peniaga akan melimpah ruah sampai tak menang tangan khususnya tailor & pembuat biskut raya.
Apapun di samping berbelanja jangan sampai lupa diri..yang penting tengok isi dalam poket..elakkan berbelanja melebihi pendapatan supaya tidak pening di kemudian hari..:-)

p.s : Sedang menyiapkan tempahan baju kurung yang tak abis-abis nie...Alhamdulillah atas kurniaan rezeki dari Illahi:-)

6 comments:

pizli said...

Lebih kurang +/- 500 kut, beli baju ready made je.. dan mesti anak-anak yang lebih hehe. kuih pun memang beli..

wardah said...

persiapan belum ready lg..tp tgh berpikir nk beli awal2 lah kalau boleh..=)

kos tatau la..ikut kemampuan kot..tapi seboleh2nya mestila nak berjimat cermat..=)

alhamdulillah rezeki kak noni sekeluarga..

mama akid said...

belum rancang lagi..ala kadar jer kot..

munna said...

munna banyak juga dah siap cuma nak tambah sikit je utk en abg....

Bulan Ramadhan mmg bulan rezeki kak yana... tiap2 tahun munna berniaga di bazaar ramadhan

ieda said...

tukang jahit lg super busy...jgn lupa jahit baju anak2 & baju sendiri udah ler..hihi

vaithis said...

hi... sorry ya...lambat pos hadiah GA.... i dah pos kan hadiah last week Friday.... sebok dgn kerja....