Monday, February 21, 2011

Belum bersedia @ serik untuk mengandung lagi?

Salam...
   Apa khabar rakan-rakan blog sume?Hari ini saya kembali bersiaran setelah hampir 10 hari bercuti dari blog..bukan apa...cik abang mengusik kita...taknak bayarkan bil broadband katanya...asyik mengadap blog jer...menyampah i..kesudahannya keluarkan duit sendiri demi setianya saya pada blog saya ni...yerla...bloglah tempat saya meluahkan segala-galanya...suka duka..pahit manis...apa yang berlaku di sekeliling saya...tentang segalanya...about my life...takpe...dapat gaji nanti nak claim ngan cik abang..kalau tak saya nak mogok ... tak nak masak .. & tak nak segala-galanya (ape tu?wat2lah paham yer kawan-kawan sume)...hehehe..menjadi ke agaknya mogok saya tu?takde maknanye...apepun saya sayang ngan cik abang saya tu...cakap jer..takkan sampai hatinya nak wat sume tu...
 Oklah...berbalik pada tajuk entri saya hari ni kan...rata-rata apa yang saya baca dari semua blog rakan-rakan kan...semua mengakui belum bersedia @ serik untuk mengandung lagi...kenapa yer?majoriti di kalangan rakan-rakan yang mempunyai anak istimewa yang mana senasib dengan saya...saya pun satu dah tau jawapannya tapi masih nak mempersoalkannya kan?Sebenarnya saya ingin berkongsi rasa dengan kawan-kawan...kot-kot anda semua sama rasa dengan saya kan..membaca entri Tika membuatkan saya terfikir akan permintaan Along & Angah yang inginkan adik lelaki....aduuuuhai...bukan mama taknak...tapi bila mengenangkan keadaan Humaira yang masih belum boleh berdikari sendiri...membuatkan mama berfikir 100x untuk menambah bilangan ahli keluarga kita.Mama tak mahu nanti anak-anak mama terabai lebih-lebih lagi Humaira yang memerlukan perhatian & tumpuan yang lebih berbanding Along & Angah...biarlah masa yang menentukan segala-galanya tapi untuk buat masa ini Mama cukup bahagia dengan kehadiran anak-anak mama yang 3 orang nie.Apapun kita hanya mampu merancang tapi yang menentukan hanyalah Allah jua.


8 comments:

ieda said...

biarlah betul2 bersedia sebelum pregnant..so that tak rasa stress.baby dlm kandungan pun happy ja.

Yana@Noni said...

betul tu kak...pd saya insyaAllah cukuplah dengan ape yg ada wat masa ni:-)

Yasmin Nabilah.. said...

hurmm..ina pun belum bersedia..nak lagi..kena bersedia lagi segi fizikal dan mental.. :)

munna said...

kalau dah betul bersedia dari segi fizikal, mental dan ekonomi baru rasa kita mengandunh pun takde takanan, anak2 tak rasa terabai dan baby dalam perut pun tak stress... wallahualam...

Azma said...

sungguh... memang best kalau dapat baby lagi tapi rasanya dlm keadaan sekarang ni saya pun sama macam yana...besarkan yang teristimewa sebaik mungkin dgn harapan dia dpt berdikari,sihat dll

Yana@Noni said...

ina:memang pun kene kuat fizikal & mental..duit boleh dicari...cuma kadangkala kita mudah tewas dengan emosi tapi masa tu kene cepat2 bangkit dari terus hanyut dibawa arus emosi yang tak menentu...akak rasa apa yang ina rasa:-)jadi kita kene sentiasa kuat semangat...kita kan ibu2 yang hebat...moga Allah memudahkan segalanya..aamin

Yana@Noni said...

munna:moga Allah mempermudahkan segalanya...aaamin

Yana@Noni said...

Azma:itulah Azma..nampak gayanyer kita menumpang manja dengan anak2 buah jerla....hidu bau baby pun jadilah...hihihi