Friday, January 14, 2011

Alhamdulillah....akhirnya terlaksana jua projek Tudung DIYku!!

Salam...
Hari nie saya nak berkongsi kegembiraan dengan kawan2 blog semua....akhirnya saya telah berjaya menyiapkan 3 helai tudung DIY saya....alhamdulillah.....syukur2...daripada x tahu jahit , jika kita berusaha untuk belajar semua boleh jadi kan..ye tak kawan-kawan?jadi silalah lihat picture2 tudung tu & jangan malu2 beri komen k..hehehe

UNGU



COKLAT


HIJAU LUMUT

Sebenarnya pola tudung nie saya beli dari Kak Zaira...starter kit termasuk pola,nota,contoh kain yang telah siap dipotong & jarum emas...mudah sangat...ikut jer pola tu..insyaAllah akan terhasillah tudung seperti di atas...tqvm to Kak Zaira atas tunjukajar yer...:-)
lepas ni nak pergi shopping kain lycra@jc lagi untuk tambah koleksi tudung-tudung saya...manalah tau lepas2 ni biler dah expert bolehla ambil upah jahit tudung kan...insyaAllah...tingginyer angan-angan saya kan..hahaha...takut x terkejar pulak masa nanti...:-) 

5 comments:

Kerikil Kehidupan said...

wah...tahniah...tahniah...lepas ni lehlah ambik tempahan tudung pulak yer...

Jue-Isteri_Ibu said...

wah..bestnya yana..ambik tempahan tak? laris skrg ni..

Yana@Noni said...

kak nanie:insyaAllah..kak...skrg nie tgh asah skill kasi lebih kemas jahitan tu...:-)

Jue:blm amik tempahan lg coz br jer cuba2 wat tudung nie..kene practise lg utk jahitan lebih kemas..tp adik2 kt kg dah mintk wat sorang 1...hihihi:-)

Kak Zai said...

Salam yana..tahniah dh dpt jhit dengan elok..kain yg lebih boleh buat tdg untuk puteri yg 2 org tu :)

Yana@Noni said...

thanks k.zai...insyaAllah akan diusahakan...:-)