Tuesday, January 18, 2011

Dah settle urusan permohonan masuk ke PDK...sekarang tunggu panggil jer..

Hari ini dah selesai segala urusan permohonan masuk ke PDK...tengahari tadi saya telah menghantar borang permohonan ke tangan Pn.Maznah selaku Penyelia kat situ...sekarang kami hanya perlu menunggu panggilan kemasukan...seperti apa yang telah dimaklumkan pada bulan ini ramai pelajar yang akan keluar dari pusat tersebut...ada yang akan ke sekolah pendidikan khas dan ada juga yang akan diberhentikan dari menjadi pelajar di situ (untuk sesetengah pelajar yang tidak aktif yang mana mereka-mereka ini tidak menghadirkan diri selama 1 tahun ke PDK) untuk memberi ruang kepada bakal pelajar lain yang benar-benar memerlukan terapi di pusat ini.
 Pn.Maznah menyatakan buat masa ini mereka hanya menunggu green light daripada Pengerusi PDK untuk menerima pelajar-pelajar baru dan insyaallah permohonan Humaira akan diproses secepat mungkin.Di sini saya ingin membuat pembetulan bahawa kehadiran pelajar ke PDK adalah sekurang-kurangnya 4  kali sebulan dan bukannya 4 kali seminggu.Tetapi jika mahu datang setiap hari pun lebih baik asalkan sedia menemani anak-anak yang belum pandai menguruskan diri sendiri.Nampak gayanya tadi Humaira agak excited ketika dibawa masuk ke kawasan sekitar pusat tersebut dan sempatlah juga mencuba menaiki tangga yang disediakan di situ.Saya tidak berkesempatan untuk merakamkan detik-detik itu kerana sibuk bertanyakan Pn.Maznah  berkaitan terapi yang disediakan di sana.Apapun saya amat berpuashati dengan layanan beliau dan kami sempat juga bertemu dengan salah seorang tenaga pengajar pusat tersebut...setiap persoalan yang ditanya dijawab dengan jelas dan untuk pengetahuan semua PDK Klang Utara ini telah bermula pada tahun 2001.Sebelum ini PDK ini ditempatkan di SK Sg Kapar Indah di mana telah diperuntukkan 1 buah kelas khas untuk pelajar-pelajar istimewa ini dan memandangkan bilangan pelajar yang semakin bertambah dari tahun ke tahun jadi ia telah dipindahkan ke sebuah rumah teres 2 tingkat lot tepi iaitu bangunan sekarang pada tahun 2009.

2 comments:

Jue-Isteri_Ibu said...

ermmm...bestnye humaira dah nak start kat PDK. Ainie baru nak survey yg kat Klang Selatan..

Yana@Noni said...

belum lg la Jue...dh dpt x no.phone PDK Klang Utara?actually PDK Klang Selatan > dekat ngan umah kita tp nk ke sana kene msuk bandar n biasala bndar Klang kan selalu jem...yg Klg Utara ni jauh sikit tp 1 hala jer la menuju ke Kapar...nanti jgn lupa kongsi cerita psl PDK Klang Selatan..manalah tau klu lebih baik n byk kemudahan dr Klang Utara...yer:-)alamatnya pindah plak Humaira nanti..hihihi