Saturday, January 29, 2011

Surat Pengesahan Perkhidmatan dari SPP

Alhamdulillah....akhirnya surat pengesahan perkhidmatan dari SPP dah sampai pada hari Isnin (24/1/2011)....genap 2 tahun lebih saya telah disahkan dalam perkhidmatan secara rasminya..actually tarikh pengesahan adalah mulai 1.9.2009....apapun plan saya untuk membeli rumah pada tahun ini akan terlaksana .. insyaAllah....boleh la guna loan perumahan kerajaan...
 Sebenarnya sekarang ni saya tak berapa pasti dengan keputusan saya...samada nak beli rumah di Klang iaitu tempat saya menetap sekarang @ nak beli rumah di negeri kelahiran saya iaitu Pahang...tanah tempat tumpahnya darahku..hihihi...rasa2 macam tak kekal dok kat Klang ni tapi tak pasti pulak berapa lama tempoh bermastautin kat Selangor ni...Ya Allah, bantulah hambamu ini .......huhuhu...kawan2....ade idea tak?plzzzz help me....:-(

4 comments:

Yasmin Nabilah.. said...

Tak rugi beli umah kat selangor nih..kalau akak tak menetap lagi kat klang pun at least klu sesekali dtg KL bleh je dok umah sendiri..

munna said...

tahniah kak yana.. baik beli kat phg klu rasa kat selangor tu nak duduk sekejap je kan...

Kerikil Kehidupan said...

Pandangan akak...discuss dulu ngan cik suami baru buat keputusan nak beli kat mana. sebab kalau guna BPP ni proses dia leceh sikit...akak punya rumah bulan 7 tahun lepas dah jual...sampai skrg akak still kena potong lagi...so baik beli rumah kat tempat yana nak menetap dan besarkan anak-anak...balik Pahang pun best gak..dekat ngan akak...adik akak duk Kuantan skrg...

Yana@Noni said...

Thanks Ina...memang x rugi kalau beli rumah coz harga rumah ni makin naik kan...lebih-lebih lagi kat Klang ni ha...tengokla camner...bebenornya akak dah byr deposit RM1k kat pemaju tp hati ni plak tiba2 cam confuse lak..hihihi..tp anggap jer rumah ni sbg pelaburan ok gak kan:-)

Thanks Munna@Ina...kejap2 pun akak dah dok kat Klang ni hampir 8 tahun...hehehe...


Thanks K.nanie....actually sy dh discuss ngn suami...mmg die ajak beli jer umah kt Klang ni...bila2 kena transfer br pikir pulak katanya...mungkin jadi beli la kot ...rumah tu pun kawasannye ok...22 X 70,4 bilik 2 b/air...harga RM148,900..rumah tengah...skrg ni dah 60% siap...mybe sblm raya pose thn ni dh boleh duduk...:-)