Saturday, March 12, 2011

Jadi babysitter sekejap

Malam tadi ada orang ketuk pintu rumah..rupa-rupanya Kak Siti jiran rumah depan nak mintak tolong jagakan anak-anaknya .Pengasuh anak-anaknya balik kampung pulak dan last minute baru bagitau jadi kelam kabutla Kak Siti dibuatnya.Suaminya pula kebetulan keje shift pagi ni tu yang memeningkan kepalanya.Jadi mengenangkan kami ni berjiran,apalah salahnya saya membantu kan....manalah tau ini hari dia..hari saya x tau pulak bila.Lagipun anak-anaknya semua dah besar , tinggal yang bongsu tu jer kecil lagi...umurnya lebih kurang setahun kot...si Aiman...Humaira lagi  suka dengan baby...siap ketawa-ketawa lagi masa bermain.So hari ni saya jadi babysitter dari pukul 12.00 tengahari hingga 5.30 petang...oklah riuh rendah rumah sekejap...budak-budak tu pun seronok bermain di rumah saya...hehehe.

2 comments:

munna said...

mesti meriah rumah kak yana dibuatnya ...seronok lah budak2 bermain bila ada kawan kat rumah

Yana@Noni said...

boleh tahan meriah gak la....sekali sekala apa salah nyer kan...