Tuesday, March 22, 2011

Macam mana nak tambah pendapatan?

Komitmen makin bertambah....gaji pulak setahun naik RM49.91 jer (tak reti-reti nak bersyukur ke Yana ooi?)...keperluan harian pun makin mahal...rasa-rasa macam dah banyak berjimat nie haaa ....macam mana nak tambahkan lagi pendapatan yer...sekurang-kurangnya dapatlah membantu meningkatkan amaun  tabungan untuk masa depan......
Rasa-rasanya kalau saya ambil tempahan menjahit baju kurung...ada ke yang nak?
Belum cuba belum tau kan....apa kata saya try test market dulu...ambil sikit-sikit tempahan dari rakan-rakan terdekat @ jiran @ sedara mara...
so apa pendapat kawan-kawan semua...ok tak?...


6 comments:

Yasmin Nabilah.. said...

hurm..bleh je kak..kata dah ada skill..bila lg nk praktik kan ye tak?hehe..

Mama Q said...

Berapa upahnyer?...klu tempah bleh buat delivery x?...(test market test market)

Yana@Noni said...

Ina : tu la Ina...skill dah ada tinggal nak gilap jer...fikir2 apa salahnya ambil tempahan lagipun itulah plan akak bila wat keputusan belajar jahit baju tahun lepas..

Mama Q : Alhamdulillah dah ada yg bertanya...bermakna ada support drpd kawan2 semua..untuk permulaan nie saya tetapkan bayaran RM28 sahaja ... x termasuk caj pos...tu nak kena tanya pihak POS dulu yer..thanks Mama Q..:-)

ieda said...

dah pandai menjahit tu baik ambik tempahan...side income lumayan jg tu...janji rajin.

Yana@Noni said...

InsyaAllah kak....dlm proses ke arah tu..moga Allah mempermudahkan segalanya...aaamin

Mama Q said...

Yana..klu dah start, Mama Q bg sample ukuran baju yer...Mama Q dok jauh ni..kat Negeri Sembilan...